Czinéné Krakkó Valéria (Nagyhódos) romániai ismerőseitől tanulta a következő egyszerű tortareceptet. Nemcsak kerek tortaként készíthetjük, összerakhatjuk egy nagy tepsiben is, akkor kockára vágva tálalhatjuk a süteményt. Sokáig eláll, nem túlzottan krémes, de nem is száraz, nagyon jóízű édesség. – A hozzávalókat 18 cm átmérőjű kerek tortához adagoltuk.
Habot verünk a tojásfehérjékből. A sárgájákat fehéredésig keverjük a cukorral. Több adagban hozzáforgatjuk a fehérjehabot és a lisztet. Egy 20 cm átmérőjű kerek formát papírral kibélelünk, beleöntjük a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük. Rácsra borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és hagyjuk kihűlni.
Közben összeállítjuk a tölteléket. A darált kekszet leforrázzuk a kávéval. Hozzákeverjük a kakaót, a tejfölt és 5 dkg cukrot. A többi cukorral kihabosítjuk a puha vajat, végül összedolgozzuk a kétféle masszát, közben rummal ízesítjük. A kihűlt piskótát berakjuk egy 18 cm átmérőjű forma aljába. Rásimítjuk a kekszes-rumos masszát.
Gőz felett megolvasztjuk a darabokra tört csokit, több kis adagban hozzákeverjük a fagyos vajat, és ráöntjük a torta tetejére.