Harcsapaprikás Víg módra
A harcsafilét 2 centis kockákra vágjuk, és besózzuk. Legalább egy órát kell állnia így a halnak. Ezalatt a szalonnát kis kockákra vágjuk, kisütjük, aztán a töpörtyűt, pörcöt kivéve az apróra vágott hagymát, zöldpaprikát, paradicsomot, fokhagymát megdinszteljük. Jöhet a felkockázott gomba, és a fűszerek ízlés szerint. Néhány perc alatt megpárolódik a gomba és levet ereszt, melyet érdemes beforralni egy kicsit. Az elpárolgott levet egy kis halalaplével lehet pótolni, mely gazdagítja az ízeket. Ezután kerül bele a kikevert tejföl, néhány perc múlva pedig a harcsafilé. Nem rotyog többet, mint negyedóra, ennyi idő alatt az ízek kellően vegyülnek egymással.
A paprikást a Víg Kalmárban háromféle körettel is kínálják. Lehet hozzá juhtúrós sztrapacskát, hagyományos tepertős túros csuszát vagy házi galuskát kérni. E sorok írója a sztrapacskás változatra esküszik…