Háromkirályok módjára készült csirkemell

Háromkirályok módjára készült csirkemell

A csirkemellfilét négy szeletre vágjuk, kiklopfoljuk, sózzuk-
borsozzuk. Összekeverjük az apróra vágott csemegeuborkát, sajtot és hámozott paradicsomot. A tölteléket arányosan elosztjuk a hússzeleteken. A csirkemellfiléket összegöngyöljük, körbetekerjük 2-2 szelet baconszalonnával. Zsineggel összekötjük a tekercseket, és roston, kevés zsiradékon megsütjük. Készíthetjük úgy is, hogy alufóliába csavarjuk a töltött húst, és a két végét összefogjuk, mint a szaloncukornak. Ekkor serpenyőben is megsüthetjük, 8-10 perc alatt, kevés olajon.

Mártás

A mártáshoz pici olajon megfuttatjuk a szemes zöld borsot,
majd főzőtejszínnel felöntjük, sózzuk és összeforraljuk.
Apróra vágott petrezselyem zöldjével ízesítjük.
Zöld köret, rizs, röszti burgonya illik hozzá.

kaloria 700 CAL
ido 50 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink