Apró kockákra vágjuk a füstölt szalonnát, és egy fazékban kipirítjuk. Hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, és pár percig dinszteljük. Rárakjuk az áttört fokhagymát, majd szép sorban a meghámozott, feldarabolt sárgarépát és petrezselyemgyökeret.
A káposztát megkóstoljuk, ha túl savanyúnak találnánk, átmossuk, utána átvágjuk, hogy ne legyenek benne túl hosszú szálak. Ezt is beletesszük a fazékba, pár percig pároljuk, hozzákeverjük az őrölt köményt, babért, borsikafüvet, végül a pirospaprikát is, majd felöntjük az alaplével. Addig főzzük, míg a zöldségek meg nem puhulnak.
Megkóstoljuk, sóval és borssal ízesítjük. Beleszórjuk a karikákra vágott kolbászokat, és még öt percig főzzük. A lisztet kevés hideg vízben csomómentesre keverjük, majd hozzávegyítjük a tejfölt. A habarást beleöntjük a forrásban lévő levesbe, és pár percig még főzzük együtt.