Hartyáni krémes

Vízgőz felett összeolvasztjuk a mézet a cukorral és a kakaóval, hozzádolgozzuk a két tojást. A lisztet összeforgatjuk a szódabikarbónához. Hozzáöntjük a mézes keveréket, és összegyúrjuk. Ha túl kemény a tészta, akkor egy kis tejjel lazíthatjuk.

Két egyenlő részre osztjuk a tésztát, és egyesével 25 × 35 centis lappá nyújtjuk. Egy-egy sütőpapírral fedett sütőlemezre terítjük (a sodrófa segítségével), és 180 fokos sütőben pár perc alatt megsütjük. Áttesszük egy rácsra, és teljesen kihűtjük.

A három pudingporból és a tejből sűrű krémet főzünk. Átlátszó fóliával lefedjük, hagyjuk kihűlni. A puha vajat kihabosítjuk a porcukorral, majd összedolgozzuk a kihűlt pudinggal.

Az egyik hideg tésztalapot rátesszük egy tálcára. Rákenjük a vaníliás krém felét. Összekeverjük a kávét a rummal. Egyesével megmártjuk benne a babapiskótákat, és sorban rárakosgatjuk a krém tetejére. Rásimítjuk a maradék krémet, majd óvatosan ráhelyezzük a másik tésztalapot. Finoman rányomkodjuk, és betesszük a hűtőszekrénybe legalább egy éjszakára, hogy a mézes lapok megpuhuljanak. Tálalás előtt meghintjük porcukorral, és tetszés szerint négyzetekre vagy hosszúkás szeletekre vágjuk.

Krémes almás sütemény

kaloria - CAL
ido 80 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

12 személyre

Ajánlataink