Forrás: Pásztor Tünde

Hátszín diós szilvával, balzsamos forralt borral

Hátszín diós szilvával

Megsózzuk a hátszínt, hagyjuk állni egy félórán át. Utána kevés zsiradékon egy serpenyőben hirtelen körbesütjük, hogy minden oldalról összekapja a hő.
Betesszük egy tepsibe, és 180 fokra előmelegített sütőben, letakarás nélkül 15 percig sütjük. Utána kivesszük, és pihentetjük.
Elfelezzük a szilvákat, a magokat kiemeljük. Durvára vágjuk a diót. A serpenyőbe, amelyben a hátszín sült, egy evőkanál paradicsompürét teszünk, és öntünk rá körülbelül egy deci forralt bort. Beleszórjuk a diót, és jól összeforraljuk. Kivajazunk egy sütőedényt, rátesszük
a félbevágott szilvákat, és 200 fokra előmelegített sütőben öt percig sütjük. Ekkor kivesszük, s belekanalazzuk a diótölteléket, majd 180 fokos sütőben még tíz percig pirítjuk. Tálalás előtt a hátszínt vékony szeletekre vágjuk. Körítésként a diós sült szilvát kínáljuk mellé. Nagyobb étkűeknek adjunk mellé sült burgonyát. Ha maradt a forralt borból, akkor kis edényben külön tegyük az asztalra, mindenki kedve szerint meglocsolhatja vele a pecsenyéjét.

Balzsamos forralt bor

Egy kisebb fazékba öntjük a bort, hozzáadjuk a fűszereket, a mézet és a balzsamecetet, s kis lángon
beforraljuk, hogy erőteljesebb legyen az íze.

kaloria 680 CAL
ido 95 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink