Hátszín erdészné módra

Hátszín erdészné módra

Először páclét készítünk a húshoz: fél deci olajba beleszórjuk a borókabogyót durvára törve, belekeverjük a
mustárt meg a száráról lecsipkedett kakukkfüvet. Sóval,
borssal ízesítjük, azután bekenjük vele a húst.
A sonkaszeleteket egy fóliára fektetjük úgy, hogy félig fedjék egymást. Rátesszük a húst, feltekerjük, és jó 2 órán át a hűtőszekrényben érleljük.
Ezután a húst egy tepsibe tesszük, mellé rakjuk a felaprított zöldségeket, a gombát, a nagyobb cikkekre
vágott hagymát, az egész fokhagymát és a babérlevelet.
Aláöntjük a bort meg a húsalaplét, és előmelegített sütőben, a saját levével gyakran meglocsolva 1,5-2 óra alatt puhára pároljuk.
A pecsenyelét leszűrjük, majd a zöldséggel együtt összeturmixoljuk, tejföllel sűrítjük. Tálaláskor szeletekre
vágjuk a húst, és meglocsoljuk a mártással. Galuska vagy zsemlegombóc illik hozzá.

kaloria 500 CAL
ido 240 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink