Hátszín Metternich módra
A rizst megfőzzük, majd hozzáadjuk a cikkekre szeletelt paradicsomot, az apróra vágott szarvasgombát, sóval, borssal, szerecsendió-virággal ízesítjük, és egy evőkanál vajon még pár percig pároljuk. A húst szeletekre vágjuk, kiverjük, megsózzuk, borsozzuk, majd kevés forró olajon mindkét oldalon megsütjük. Kevés húslevest öntünk alá, és addig pároljuk, amíg teljesen meg nem puhul (az elfőtt folyadékot folyamatosan pótolgatjuk). A darabokra vágott
gombát a finomra vágott petrezselyem zöldjével együtt vajban megpirítjuk, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd hozzáadjuk a tejszínt, és simára keverjük.
Tálaláskor a rizst tálra rakjuk, rátesszük a hússzeleteket, és leöntjük a gombás-tejszínes mártással