Forrás: Vidék íze

Házi almaecet

Egy nagy, ötliteres befőttes üveget tisztára mosunk. Az egész almákat is alaposan megmossuk, héjastul, csutkástul feldaraboljuk, összekeverjük a többi almarésszel, és az üvegbe öntjük. Felöntjük annyi langyos vízzel, hogy körülbelül kétszer annyi legyen a víz benne, mint az alma. Belekeverjük a mézet. Sűrű gézanyaggal lekötjük, és meleg helyre állítjuk.

Minden nap megkeverjük egyszer-kétszer, amikor arra járunk. Körülbelül két hét után hűvösebb helyre költöztetjük. A tetején ilyenkor már megjelenik egy vékony hártya, ez az ecetágy. Néha megkeverjük. 4-6 hét múlva a tetején lévő ecetágy már 1 cm vastag, könnyen leemelhető (a következő adaghoz használhatjuk fel). Leszűrjük a kész ecetet, üvegekbe töltjük, lezárjuk, hűvös kamrában tároljuk.

Mézes-almaecetes szilvasaláta

Meggyecet

kaloria 30 CAL
ido 15 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

személyre

Forrás: Vidék íze

Ajánlataink