Először a házi sajtot, azaz a paneert készítjük el. A tejet egy nagy lábosban felforraljuk, majd rögtön levesszük a tűzről, pár percig hűlni hagyjuk. A citromok levet kifacsarjuk, és a felét a forró tejbe öntjük, néha megkeverjük. A citromlé hatására a tej túróra és savóra válik szét. Belecsepegtetjük a maradék citromlevet is, ekkor már nem kell kevergetni. Egy nagy szűrőt kibélelünk sűrű szövésű textillel (pelenkával, tiszta konyharuhával), teszünk alá egy tálat. Beleöntjük a túrót, és várunk 5-10 percig, hogy a savó kicsöpögjön belőle. A sajtot szorosan betekerjük a textilbe, egy tálban lesúlyozzuk, és így még 30 percet pihentetjük a hűtőszekrényben. Utána használható. Ha fagyasztott spenóttal dolgozunk, kiolvasztjuk a leveleket, és alaposan kinyomkodjuk.
A fokhagymát megtisztítjuk, átnyomjuk fokhagymanyomón, és egy evőkanál felforrósított vajon egy percig pirítjuk. Ekkor hozzáadjuk a meghámozott, lereszelt gyömbért, a görögszénamagot meg a garam masalát is, és folyamatos kevergetés mellett illatosra pirítjuk két perc alatt. Rádobjuk a friss vagy a felengedett, kinyomkodott spenótot, alaposan összeforgatjuk, és félretesszük. Ha zavarónak találjuk az egész spenótleveleket, botmixerrel durvára apríthatjuk. A házi paneert 1,5 cm-es kockákra vágjuk. Egy serpenyőben felforrósítunk egy evőkanál vajat, és megpirítjuk rajta a sajtot, majd a spenóthoz adjuk. Végül hozzáöntjük a görög joghurtot, sóval és esetleg csiliporral ízesítjük. Nagyon jól illik mellé az indiai lapos kenyér, a naan.