Házi szilvás lepény

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A lisztet, a túrót, a tojások sárgáját, a porcukrot, a sütőport és a vaníliás cukrot simára keverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük és lazán a tésztához keverjük.

A szilvát kimagozzuk, meglocsoljuk rummal, rászórjuk a porcukrot és állni hagyjuk.

A tészta felét jól kivajazott tűzálló tálba tesszük, meghintjük a szilva kétharmad részével, rásimítjuk a tészta másik felét, és a tetejére rakjuk a többi szilvát. Megszórjuk zsemlemorzsával, és margarindarabkákat rakunk rá.

Előmelegített sütőben 35-40 perc alatt szép pirosra sütjük. Melegen és hidegen is tálalható.

Harcsaszelet gombamártással

kaloria 400 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink