Forrás: Pásztor Tünde

Házinyúl-becsinált

Házinyúl-becsinált

A nyúlhúst megsózzuk, és a csonttal együtt az ízületek mentén feldaraboljuk. Finomra vágjuk a hagymát, kevés olajon megfonnyasztjuk. Rádobjuk az összevágott húst, és addig pirítjuk, amíg egy kis színt nem kap. Megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel, hozzáadjuk a hasábokra vágott zöldségeket. Felöntjük annyi vízzel, hogy félig ellepje. Félig puhára pároljuk a húst. Ekkor öntünk hozzá még annyi vizet, hogy körülbelül 2 liter levest kapjunk. Sóval, őrölt fehér borssal ízesítjük, és lassan készre főzzük. A lisztet csomómentesre kikeverjük a tejszínnel, majd behabarjuk vele a levest. Ízlés szerint a citrom levével és reszelt héjával savanyítjuk.

kaloria 360 CAL
ido 80 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink