Hecsedli

A csipkebogyók mindkét végét levágjuk ollóval.

Megmossuk, majd befőzőlábasba öntjük. Öntünk alá vizet, és kis lángon elkezdjük főzni.

Mindig annyi víz legyen rajta, hogy ellepje a szemeket. Addig főzzük, míg a bogyók meg nem puhulnak. Ekkor botmixerrel kicsit megtörjük.

Hagyjuk hűlni, hogy ne legyen tűzforró, amikor dolgozunk vele, majd kézzel vagy géppel átpasszírozzuk.

A magokat visszarakjuk a befőzőlábasba, öntünk rá vizet, és ismét forraljuk tíz percig, aztán megint átpasszírozzuk (így biztosan nem dobunk ki értékes gyümölcshúst).

Mind a kétféle kinyert levet visszaöntjük a kimosott lábasba, felforraljuk, és – ha szükséges – kis lángon forralva besűrítjük. Hozzáadjuk a cukrot, ezzel is forraljuk még tíz percig. Utána fertőtlenített kicsi üvegekbe töltjük, rájuk csavarjuk a fém tetőt, fejre állítjuk öt percre. Visszafordítjuk, és ha kihűlt, mehet a kamrába.

Hecsedlis csirkecombok csirkemájjal

kaloria 80 CAL
ido 180 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.