Hecsedli

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 2 óra – FŐZÉS: 1 óra – A csipkebogyók mindkét végét levágjuk ollóval. Megmossuk, majd befőzőlábasba öntjük. Öntünk alá vizet, és kis lángon elkezdjük főzni. Mindig annyi víz legyen rajta, hogy ellepje a szemeket. Addig főzzük, míg a bogyók meg nem puhulnak. Ekkor botmixerrel kicsit megtörjük. Hagyjuk hűlni, hogy ne legyen tűzforró, amikor dolgozunk vele, majd kézzel vagy géppel átpasszírozzuk. A magokat visszarakjuk a befőzőlábasba, öntünk rá vizet, és ismét forraljuk tíz percig, aztán megint átpasszírozzuk (így biztosan nem dobunk ki értékes gyümölcshúst). Mind a kétféle kinyert levet visszaöntjük a kimosott lábasba, felforraljuk, és – ha szükséges – kis lángon forralva besűrítjük. Hozzáadjuk a cukrot, ezzel is forraljuk még tíz percig. Utána fertőtlenített kicsi üvegekbe töltjük, rájuk csavarjuk a fém tetőt, fejre állítjuk öt percre. Visszafordítjuk, és ha kihűlt, mehet a kamrába.

kaloria 80 CAL
ido 180 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.