Hecsedlivel sült borös malackaraj
A malackarajt besózzuk, beirdaljuk a borét, bekenjük a csipkebogyólekvárral (ebből 1-2 evőkanálnyit félreteszünk), és egy éjszakára a hűtőbe tesszük. (Ezalatt jól átjárja a só, és szinte magába szívja a lekvárt.) Másnap kizsírozott tepsibe rakjuk, mellé tesszük a cikkekre vágott hagymát. Öntünk alá 5 dl vizet, és letakarva puhára pároljuk. Ha kész, levesszük a fóliát, megkenjük a maradék lekvárral, és 20-30 perc alatt ropogósra megsütjük.
Zöldfűszeres vaj
A vajat habosra keverjük egy kevés sóval, mustárral és az ízlésünknek megfelelően összeválogatott, apróra vágott zöldfűszerekkel. Fóliába csomagolva hengerré formázzuk, és a hűtőben megdermesztjük. Tálaláskor a húst felszeleteljük, és egy-egy karika fűszervajjal kínáljuk.