Forrás: Pásztor Tünde

Héjas büfékrumpli

Alaposan lesúroljuk a burgonyagumókat, majd sós vízben háromnegyedesre főzzük. Rögtön leszurjük, gyorsan lehűtjük (hogy nehogy tovább puhuljon). A langyos vagy hideg krumplikat elfelezzük. Sütőpapíros, vékonyan kizsírozott tepsire sorakoztatjuk úgy, hogy a vágott fele nézzen felfelé. Megkenjük a tetejüket libazsírral, megsózzuk, és 180 fokos sütőben körülbelül 20 perc alatt megpirítjuk. Közben a tejfölt összekeverjük a zúzott fokhagymával, kicsit sózzuk is. A krumpli felét ezzel kenjük meg, locsolunk rá egy kis pesztót, teszünk rá kevés petrezselyem zöldjét, egy-két cikk paradicsomot. A burgonyák másik felére egy-egy szelet összetekert sonkát rakunk.

kaloria 320 CAL
ido 45 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink