Hercel

Hercel

A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd összemorzsoljuk a zsírral. Ekkor kell hozzámorzsolni az élesztőt is (az élesztőt nem kell előzőleg felfuttatni). Mindezt deszkán összegyúrjuk a többi hozzávalóval. Hűtőben pihentetjük néhány órát (vagy egy éjszakát). Enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk 3-4 mm vastagra. A tetejét megkenjük tojásfehérjével, megszórjuk kevés durvára darált dióval és kristálycukorral, majd kiszaggatjuk különféle formákkal. Sütőpapírral kibélelt tepsire pakoljuk, 200 fokra előmelegített sütőben sütjük. Kihűlés után dobozba pakoljuk. Nagyon sokáig elálló, finom sütemény.

kaloria 250 CAL
ido 45 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink