Heringlakoma salátakoktéllal

Heringlakoma salátakoktéllal

A salátakoktélhoz a vegyes zöldséget kockákra vágjuk,
kevés sós vízben megpároljuk. Közben 2 almát és
3 uborkát kockákra vágunk. A majonézt jól elkeverjük a
szardellapasztával, sóval, fehér borssal ízesítjük, hozzáadjuk a lecsepegtetett, kihűlt zöldséget, a kockákra vágott almát és uborkát. A heringsalátához 3 heringet 2×2
cm-es darabokra vágunk (a negyediket félretesszük a díszítéshez). Hozzáadunk 1 almát szeletekre, 1 hagymát
apró kockákra vágva, megszórjuk durvára vágott dióval.
Citromlével ízesítjük. Egy salátástálat kibélelünk salátalevelekkel, ráhalmozzuk a majonézes zöldségkoktélt. Erre az alapra helyezzük el a heringsalátát, amit két oldalról beborítunk a félretett, hosszában kettévágott heringgel. Keménytojás-szeletekkel, lilahagyma- és szardellakarikákkal meg pár szem kapribogyóval úgy díszítjük, hogy stilizált halat kapjunk.

kaloria 500 CAL
ido 35 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink