Heriszá
A marhahúsból a hagymával, a leveszöldséggel meg a
fűszerekkel a szokásos módon 2-3 liter húslevest főzünk.
Amikor elkészült, kivesszük belőle a húst. Hagyjuk kihűlni,
azután 3-4 darabra vágjuk, a húsdarabokat pedig a rostok
mentén szálasra tépkedjük. A levesben főtt zöldségeket
csíkokra vágjuk.
A megmosott búzát 1 liter húslevesben feltesszük főni,
majd lassú tűzön 20-25 percig főzzük. Amikor a szemek
kipattogtak, leszűrjük és hideg vízzel leöblítjük. A szálakra
szedett húst meg a zöldségcsíkokat az előfőzött búzával
együtt 1 liter levesben visszatesszük a tűzhelyre főni.
Az olajon a lisztet megpirítjuk, a rántást a lassan fövő
ételhez keverjük, és további 15 percig főzzük. Ha elkészült,
megkóstoljuk, és szükség szerint sóval és borssal
utánízesítjük.