Összekeverjük a kihűlt burgonyát a liszttel, az egész nyers tojással. Apró kockákra vágjuk a főtt tojásokat meg a sonkát, a fűszerekkel együtt hozzákeverjük az alaphoz (vigyázunk a sóval, mert a sonka már sós). Vizes kézzel gombócokat formázunk belőle, és sós, forró vízben kifőzzük. Ha megfőttek, rászedjük a vajra, összeforgatjuk.
Elkészítjük a mártást is, az 5 dkg vajon megfuttatjuk a felszeletelt csiperkét, rámorzsoljuk a trombitagombát, sózzuk, borsozzuk, és addig pároljuk, míg a leve el nem fő. Összekeverjük a tejfölt a tejszínnel és a keményítővel, besűrítjük vele a mártást. Végül meghintjük a finomra vágott petrezselyem zöldjével.
Citromos gombaleves afrikai harcsával, lestyánnal, tejszínnel