Hideg eperleves fehér csokis, mandulás piskótával

A PISKÓTÁHOZ

A LEVESHEZ

Elektromos habverővel felverjük a tojások fehérjét habnak. Amikor már majdnem kész, apránként hozzáadjuk a cukrot, közben folyamatosan verjük tovább, végül pedig a tojások sárgáját is beletesszük, és addig verjük, míg szépen ki nem fehéredik a massza. Ekkor fakanállal óvatosan beleforgatjuk a keményítővel
(vagy liszttel) elkevert mandulalisztet. Sütőpapírral bélelt tepsire vékonyan rákenjük, és 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 5 perc alatt megsütjük. Ha kész, a papírral együtt többször feltekerjük. Gőz felett megolvasztjuk a fehér csokoládét, megkenjük vele a kihűlt piskótát (előtte lehúzzuk róla a papírt), megszórjuk a darált mandulával, ismét felcsavarjuk, és hagyjuk állni.
Meghámozzuk az almát, kivágjuk a magházat, a gyümölcshúst nagyobb cikkekre vágjuk. Lábasba rakjuk, öntünk rá annyi vizet, hogy ellepje. Felforraljuk, közben hozzádobjuk a meghámozott gyömbért, a citrom vékonyan lehántott héját, a körömnyi fahéjat, és ízlés szerint

édesítjük. Ha már elég puha az alma, kidobjuk

a citromhéjat, a gyömbért meg a fahéjat, majd
botmixerrel pépesítjük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a
nagyobb darabokra vágott epret (pár szemet
félrerakunk a tálaláshoz), hozzáöntjük a tejszínt,

és összeturmixoljuk. Apró darabokra vágott ep-
ret szórunk a tetejére, és a vékonyan felszeletelt

piskótát kínáljuk még mellé.

kaloria 490 CAL
ido 40 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.