Hideg paradicsomleves

Hideg paradicsomleves

Vizet forralunk, megmártjuk benne a felül kereszt alakban bevágott paradicsomot, majd lehúzzuk a héját. Vízbe áztatjuk a kenyeret. Egy nagy tálba öntjük az olívaolajat, hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot, a balzsamecetet, sózzuk, rászórjuk az őrölt pirospaprikát meg a fokhagymaport. Kifacsarjuk, elmorzsoljuk a kenyeret, azt is a tálba rakjuk, végül botmixerrel pépesítjük. A paprikákat kicsumázzuk, húsukat nagyon apró kockára vágjuk. Az uborkát meghámozzuk, szintén felkockázzuk, a csilit kimagozzuk, hajszálvékonyra felkarikázzuk, s mindezt hozzákeverjük a levesalaphoz. Ha szükséges, jeges vízzel hígítjuk.
Megkóstoljuk, szükség szerint sózzuk és borsozzuk, végül hozzákeverjük az elmorzsolt bazsalikomleveleket is. Forró vajas pirítóst adunk mellé.

kaloria 180 CAL
ido 20 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.