Tészta
Habosra keverjük a tojások sárgáját a cukorral, közben hozzáadjuk a vizet és az olvasztott, langyos vajat. Beleszitáljuk az egymással elvegyített lisztet, sütőport
és kakaót. Végül beleforgatjuk a fehérjékbol vert habot. Egy kerek, közepes méretu tortaforma alját sütőpapírral
kibéleljük, beleöntjük a masszát, és 175 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Kiborítjuk, lehúzzuk róla a papírt, és hagyjuk teljesen kihűlni. Hidegen három lapba vágjuk.
Krém
Tálas mixerben habot verünk 3 dl tejszínből 3 evőkanál porcukorral, közben gőz felett megolvasztjuk a csokit. Folyamatos habverés mellett a tejszínhabba csurgatjuk, kihabosítjuk. Az alsó tésztalapot visszatesszük a
formába, megkenjük vastagon eperlekvárral, utána csokis habot simítunk rá – majd újabb rétegben ismételjük.
A tetejére már nem teszünk krémet. Hűtőszekrényben hagyjuk pár órát pihenni. Tálalás elott felverjük a maradék
tejszínt a porcukorral és a habfixálóval. Bevonjuk vele a torta oldalát és a tetejét is. Az oldalát is meg a tetejét
is eperrel díszítjük.