Először a mártást készítjük el. Két evőkanál zsiradékon megsütünk két csapott evőkanál lisztet és egy apróra vágott vöröshagymát. Csak annyira pirítjuk meg, hogy éppen egy kis színt kapjon. Beleszórjuk az összevágott petrezselyem zöldjét, a kaprot, felöntjük két deci tejjel és összeforraljuk. Ha túl sűrű lenne, akkor az uborka levéből még tehetünk hozzá. Belekockázzuk az apróra vágott uborkát, megkóstoljuk, szükség szerint sózzuk és borsozzuk, egy-két percig együtt forraljuk. Tehetünk hozzá pici cukrot is.
A krumpliréteshez megfőzzük héjastul a burgonyát. Amíg fő, a nagy hagymát megdinszteljük kevés zsiradékon, hozzákeverünk egy csapott teáskanál őrölt pirospaprikát, sózzuk és borsozzuk. A megfőtt krumplit meghámozzuk, nagyjából összetörjük, rárakjuk a paprikás alapra, összeforgatjuk. Hagyjuk langyosra hűlni, majd mindegyik tésztalap közepére rakunk egy-egy adagot. Feltekerjük a tésztát a szokásos módon. Közvetlenül a tálalás előtt forró zsiradékban ropogósra pirítjuk.
A hurkát és a kolbászt a szokásos módon megsütjük, azaz belefektetjük az összeset egy jól kizsírozott tepsibe. Megszurkáljuk több helyen, hogy ne durranjon szét sülés közben. 180 fokos sütőben ropogósra pirítjuk.