Húsgombóc vadász módra
A darált húst elkeverjük a tojással, a zsemlemorzsával meg a zúzott fokhagymával. Sóval, frissen őrölt borssal
ízesítjük, majd a masszából kisebb méretű húsgombócokat készítünk. Egy serpenyőben kevés olajat forrósítunk, és a húsgolyókat megsütjük.
Ezután a gombócokat nem szedjük ki, hanem hozzáadjuk az apró kockákra vágott füstölt szalonnát, s együtt pirítjuk tovább. Amikor a szalonna kiadta a zsírját, belereszelünk
egy fej vöröshagymát, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, a felkarikázott paprikát és paradicsomot. Sóval, borssal és a leveskockával ízesítjük, pici vizet öntünk alá, azután fedő
alatt lassan puhára főzzük. A végén kevés liszttel elkevert tejföllel kiforraljuk. Zsemlegombóccal vagy nokedlivel
tálaljuk.