KATLAN TÓNI HÚSLEVESE
1. A marhahúsból a szokásos módon tartalmas levest készítünk sárgarépával, zellerrel, karfiollal, fehérrépával, hagymával, paprikával és paradicsommal. Egy darabka kelkáposztát is beleteszünk, majd sóval és egész borssal fűszerezzük. Jó hosszan, lassan, lefedve főzzük (legalább 8-10 órán át).
2. Közben elkészítjük a gyúrt tészta töltelékét. Kockára vágott füstölt szalonnát és húsos kolozsvári szalonnát pirítunk a hagymával. A lisztből, tojásból és csipetnyi sóból tésztát gyúrunk, majd 30 percnyi pihentetés után 2 mm vastagra nyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és a töltelékkel megtöltjük, majd félbehajtjuk, a széleit lenyomkodjuk. Forrásban lévő sós vízben kifőzzük, és ezt kínáljuk a leves betétjeként.
202