Húsmozaik

Húsmozaik

A húsokat kétszer megdaráljuk. A zellert és a répát megmossuk, megtisztítjuk, és durvára vágjuk. A zöldségeket, az apróra vágott petrezselymet, a Worcester-szószt, a tojást és 2 evőkanál zsemlemorzsát nagyon alaposan elkeverünk a darált hússal, sózzuk-borsozzuk, hosszúkás cipó alakúra formázzuk, majd megforgatjuk a maradék zsemlemorzsában. Két kanál olajjal kikenünk egy teflontepsit, belehelyezzük a húscipót, aláöntjük az alaplevet, és 180 fokra előmelegített sütőben 50 percig sütjük. Közben saját levével gyakran öntözzük, ha kell, pótoljuk. Amikor elkészült, öt percig hűlni hagyjuk, csak utána szeleteljük. A salátát megtisztítjuk, megmossuk, leveleire tépkedjük, és tálalás előtt meglocsoljuk az öntettel. A hússal együtt kínáljuk. Tálalhatjuk melegen petrezselymes burgonyával, de hidegen is kitűnő többféle salátával.

Öntet

Az öntethez a tejszínt forrásig melegítjük, majd a feltördelt
csokikockákra öntjük. Addig keverjük, míg egynemű lesz az állaga. Végül leöntjük vele a tortát. A torta felső
rétege elég mélyen átázik ettől a híg csokimáztól, ettől lesz jó szaftos a sütemény. Ha lehet, egy napig hűtőben
érleljük.

kaloria 290 CAL
ido 80 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink