Forrás: Pásztor Tünde

Húsos rakott karfiol és brokkoli

  1. Nagy fazékban sós vizet teszünk fel főni. Amíg felforr, alaposan megmossuk a zöldségeket. A burgonyát és a hagymát meghámozzuk, cikkekre vágjuk. Kisebb rózsákra szedjük a karfiolt és a brokkolit. A lobogva forró vízbe dobjuk a karfiolt; pár perc után, amikor már kicsit megpuhult, kivesszük. Most a feldarabolt burgonyát tesszük a vízbe, s pár perc múlva azt is kiemeljük egy szűrő segítségével. Beleszórjuk a fazékba a szódabikarbónát, és 1-2 percig előfőzzük a brokkolit is (a szódabikarbóna segít megőrizni a zöldség szép színét).
  2. Felszeleteljük a csirkemellet kisebb érmékre, sózzuk-borsozzuk, majd kevés olajon mindkét oldalukat pirosra sütjük. Alaposan kivajazunk egy nagyobb, lapos sütőedényt. Alulra tesszük az előfőzött burgonyát, rá vegyesen, arányosan elosztva a karfiolt és a brokkolit. A tetején elrendezzük a húsdarabokat meg a hagymát. Összekeverjük az öntetet: a négy tojást felverjük, sóval, borssal, csipetnyi frissen reszelt szerecsendióval fűszerezzük. Beledolgozzuk a tejfölt is. Kisebb merőkanállal egyenletesen rálocsoljuk a lerakott zöldségek és hús tetejére. 160 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.

Brokkolis-zöldborsós rigatoni

Rokfortos brokkolikrémleves

kaloria 460 CAL
ido 55 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.