Húsos cikóriatál
A húst 2 cm-es kockákra vágjuk, meglocsoljuk szójaszósszal, meghintjük ételkeményítővel. Jókora serpenyőben ropogósra sütjük a forró olajon, majd
kiszedjük. A maradék pecsenyelében megdinszteljük a finomra aprított hagymát és a zúzott fokhagymát, majd hozzáadjuk a kockákra vágott paprikát és paradicsomot. Néhány percig együtt pirítjuk az egészet, majd felöntjük a levessel. Visszatesszük a húst, és az egészet gyenge
tűzön pároljuk, amíg megpuhul.
Közben leszedjük a cikória külső leveleit. A végéből
levágunk 1 centit, a torzsáját nyíl alakban kivágjuk. A
levelek fehér részét vékony szeletekre vágjuk, majd
a levélcsúcsokkal együtt a húshoz keverjük.
Azután egy percig pihentetjük, végül sóval, borssal fűszerezzük.