Húsos dinnyesaláta héjában tálalva
A hátszínt megsózzuk, megborsozzuk, azután egy kevés
olajon serpenyőben hirtelen elősütjük. Áttesszük egy tepsibe, és a 200 fokra előmelegített sütőben további 5-8
percig sütjük, hogy a hús közepe rózsaszínű, félangolos
maradjon. A vörösbort a mézzel és a balzsamecettel a
felére beforraljuk, így sűrű szirupot kapunk.
Kettévágjuk a sárgadinnyéket, a belüket eltávolítjuk,
a húsukból pedig karalábévájó segítségével golyókat
vágunk. A görögdinnyéből hasonló módon ugyancsak
golyókat formázunk.
A sárgadinnyék héját kibéleljük egy-egy marék salátalevéllel, azután váltakozva beletálaljuk a sárga- és görögdinnyegolyókat, valamint a vékony csíkokra vágott hátszínt. Tálaláskor meglocsoljuk a balzsamecetes öntettel.