Húsos nudli gazdagon
Enyhén sós vízben megfőzöm a burgonyát, vigyázva, hogy ne főjön szét. Leszűröm, összetöröm, és hagyom kihűlni. Ha hideg, összegyúrom a liszttel és pici sóval.
Ujjnyi vastag csíkokat sodrok belőle, majd 3-4 cm hosszúságúra felvágom. Forrásban lévő, gyengén sós vízben addig főzöm, míg a tészta a víz tetejére
nem jön. Leszűröm, hideg vízzel leöblítem.
A felvert tojásból és a felszeletelt gombából rántottát készítek. Jól szétkavarom, és a füstölt hússal együtt ráöntöm a nudlira, végül az egészet óvatosan összekeverem.
Feltét
Közben a felszeletelt füstölt szalonnát kisütöm, majd a zsíron az apróra vágott füstölt sonkát is megsütöm, ügyelve arra, hogy ne száradjon ki a hús.