Forrás: Ványi László

Húsos patisszon dióval dúsítva

Húsos patisszon dióval dúsítva

A patisszon tetejét levágjuk, a belét egy kanállal kiszedjük. Az alját is megigazítjuk a késünkkel – talpat vágunk neki, hogy megálljon. A zsemléket beáztatjuk, azután jól kicsavarjuk. Összekeverjük a finomra vágott hagymával, a darált hússal, a tojással és a gorombára aprított dióval. Sóval, őrölt borssal ízesítjük, és megtöltjük vele a patisszont. Tepsibe tesszük, egy pohár vizet öntünk alá, és forró sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük. Közben elkészítjük a mártást: egy kis lábasban a vajon megpirítjuk a lisztet, beledobjuk a vékony csíkokra vágott kaliforniai paprikát. Ráöntjük a tepsiből a levet (amit a patisszon engedett), és elkeverjük a tejszínnel. Felforraljuk, pici sót adunk hozzá, és pár perc alatt készre főzzük. A töltött patisszont a mártás kíséretében adjuk az asztalra.

kaloria 640 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Ványi László

Ajánlataink