Forrás: Pásztor Tünde

Húsos rakott zeller tejfelben

Húsos rakott zeller tejfelben

A darált húst – lehet sertés vagy pulyka, tetszés szerint – összegyúrjuk egy kevés sóval és őrölt fehér borssal. A zellert megtisztítjuk, szeletekre vágjuk, bő, sós vízben leforrázzuk, blansírozzuk. Egy kisebb tepsibe vagy tűzálló tálba lerakunk egy sor zellert. Ráteszünk egy réteg húst, amit vizes kézzel egy kicsit rá is lapogatunk. Így folytatjuk a rétegezést, amíg a hozzávalókból tart. A legfelső sor zeller legyen.
A tejfölt elkeverjük a kockákra vágott szalonnával meg a finomra vágott petrezselyem zöldjével, majd a zellertorony
tetejére tesszük, jó vastagon. A rakottast 140-150 fokos sütőben 60 percig sütjük, amíg a zeller megpuhul és jól összeforrnak az ízek.

kaloria 660 CAL
ido 70 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink