Húsos-szalonnás kenyérben sült káposztás ponty
Az élesztőt megfuttatjuk fél dl langyos, cukros tejben. Egy
nagy tálban összekeverjük az élesztős tejet a liszttel, a
maradék langyos tejjel és a kockára vágott húsos szalonnával, jól kidagasztjuk. Letakarva, meleg helyen hagyjuk kelni 1-1,5 órát.
Felkockázzuk a füstölt szalonnát, kisütjük, rádobjuk
a megmosott savanyú káposztát, és kevés sóval meg
csomborral puhára pároljuk.
Besózzuk a halfiléket. A dinsztelt káposztát négyfelé elosztjuk, és ráhalmozzuk a halpatkók felső, széles részére.
A megkelt tésztát is négy részre osztjuk, egyesével kinyújtjuk, és a halak szép patkóformáját megőrizve beburkoljuk a haldarabokat. Még öt percig pihentetjük, majd felvert tojással lekenjük, és közepesen meleg sütőben készre sütjük.