Húsos-zöldséges palacsinta mártásbőségben kínálva

Húsos-zöldséges palacsinta

A sütőt 180 fokra előmelegítem. A darált zöldséges, lepirított húshoz hozzákeverem a kockákra vágott mozzarellát és pihenni hagyom.
A sós palacsintákat a zöldséges darált hússal megtöltöm, végeit behajtom, és egy kizsírozott tepsibe helyezem. A palacsintákat bevonom a besamelmártással és az ízesített paradicsommártással. Megszórom a reszelt sajttal, és sütőben 30 percig sütöm. Abban az edényben adom asztalra, amiben megsütöttem.

Húsos-zöldséges töltelék

A töltelékhez a szalonnát és a sonkát kockákra vágom, a hagymát, a cukkinit és a padlizsánt meghámozom. A zöldségeket leöblítem, és apró kockákra vágom. Egy serpenyőben felforrósítom az olívaolajat, beleteszem a szalonnát, és egy picit megolvasztom. Hozzáadom a darált húst és a sonkát, sózom, és alaposan átforgatom, átsütöm. Ezután beleteszem a zöldségeket is, és rövid ideig együtt pirítom az egészet.

Paradicsommártás

Közben elkészítem a paradicsomos, fűszeres mártást. A paradicsomokat egy szitában először forró, majd jeges vízbe mártva lehajazom, a magokat eltávolítom és a húsos részt kockákra vágom. Hozzáöntöm a paradicsompürét (ízlés szerint vörösbort), majd sózom, borsozom, apróra vágott bazsalikommal meg zúzott fokhagymával ízesítem, és egy serpenyőben kb. 10 percig főzöm.

Besamel

A besamelmártáshoz a vajat egy magas falú serpenyőben megolvasztom, majd lassan, folyamatos keverés mellett hozzászórom a lisztet. (Vigyázzunk, mert hamar megég!) Folyamatosan kevergetve hozzáadom a tejet, és a mártást krémesre főzöm. Sózom, borsozom, szerecsendióval fűszerezem.

kaloria 650 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink