Hússal töltött sütőtök

Hússal töltött sütőtök

Megmossuk a tököt, és tetszőleges módon feldaraboljuk. A
magokat kikaparjuk, majd a tökdarabokat forró sütőben félig megsütjük. Amíg sül, összeállítjuk a tölteléket. A tökmagot száraz serpenyőben kissé megpirítjuk, a kenyérszeleteket tejbe áztatjuk. A darált húshoz adjuk a két tojást, a kinyomkodott kenyeret, a pirított tökmagot, ízlés szerint sót meg citromborsot, és jól összedolgozzuk. A körtéket kockára vágjuk. Egy lábasban megolvasztjuk a mézet, beleszórjuk a körtekockákat, adunk hozzá kis fahéjat, kicsit lepirítjuk. Ha kihűlt, hozzákeverjük a töltelékhez. Ízesítjük reszelt citromhéjjal, s beleforgatjuk a sajtot is. Betöltjük a félig megsült tökdarabokat. Citromlével meglocsoljuk a tetejüket, letakarjuk alufóliával, és megsütjük. Végül a fóliát levéve megpirítjuk a tetejét.

kaloria 500 CAL
ido 105 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink