Hússaláta fetasajttal
A hártyáitól megtisztított marhahátszínt két-három napig
fűszeres pácban érleljük: mustárral és őrölt borssal meghintjük, vékonyan beolajozzuk, és felhasználásig fóliába csomagolva a hűtőben pihentetjük. Serpenyőben felforrósítunk 3 evőkanál olajat, és a húst többször megforgatva félangolosra sütjük. Kiszedjük a serpenyőből, hűlni hagyjuk, majd vékony csíkokra vágjuk A paprikákat meg a zellerszárat megmossuk és feldaraboljuk: a paprikákat a magház eltávolítása után csíkokra, a zellerszárat kb. 1 cm-es darabokra vágjuk. A csemegeuborkákat éles késsel csíkokra szeleteljük. A fetasajtot szitán lecsepegtetjük, és a felfogott fűszeres-olajos levet félretesszük. Az előkészített
saláta-alapanyagokat egy üvegtálban jó alaposan összekeverjük. Ezután elkészítjük a salátaöntetet: a fetasajt levéből 3 evőkanálnyit összekeverünk 1 evőkanál sűrű tejföllel, 3 evőkanálnyi fűszeres ecettel, majd sóval, borssal és cukorral ízesítjük. A salátaöntettel alaposan meglocsoljuk az üvegtálban várakozó alapanyagokat. A tojásokat keményre főzzük, kihűtjük, és cikkekre vágjuk. Tálalás előtt a salátát megszórjuk a finomra vágott petrezselyem zöldjével, és keménytojás-cikkekkel díszítjük.