Húsvéti minyon

Először a piskótát készítjük el. Kemény habot verünk a fehérjékből, közben lassan hozzáadunk egy evőkanál cukrot. Egy másik tálban kihabosítjuk a tojássárgájákat két evőkanál cukorral. Több adagban hozzáforgatjuk a lisztet és a cukros tojáshabot. Egy nagy gáztepsibe sütőpapírt terítünk, vékonyan rákenjük a masszát. 180 fokra előmelegített sütőben vékony piskótalapot sütünk belőle. Rácsra borítjuk, lehúzzuk róla a papírt, és hagyjuk teljesen kihűlni.

Összekeverjük a két egész tojást a két evőkanál keményítővel, a cukorral meg a tejszínnel, és gőz felett sűrűre főzzük. Kevergetve kihűtjük, közben beleolvasztjuk a finomra vágott csokit is.

A puha vajat jól kihabosítjuk két evőkanál holland kakaóporral, majd összedolgozzuk a hidegre hűlt, főzött csokis krémmel.

A vékony piskótalapot hosszában három csíkra vágjuk. Az alsó lapra rákenjük a csokis krém felét, rányomjuk a középső piskótát, majd arra simítjuk a maradék krémet. A tetejére nyomjuk a felső lapot. Rövid időre a fagyasztóba tesszük, hogy könnyebb legyen majd felkockázni. Ha jól áthűlt, elővesszük, és egyforma kockákra vágjuk.

A mázhoz egy hőálló tálban összekeverjük a porcukrot, a vaníliás cukrot, a vizet és a szirupot. Gőz felé rakjuk, és addig keverjük, míg sűrű nem lesz. Ekkor pár csepp ételfestékkel rózsaszínre színezzük. Pár percig hagyjuk hűlni. Villával a tál fölé tartunk egy-egy süteménykockát, és egy kanál segítségével körbecsurgatjuk a sűrű mázzal. Rácsra állítjuk, és rányomjuk a díszítésre szánt színes cukrokat. Figyelem: a máz nagyon gyorsan megszárad!

Puncsos szelet

kaloria 190 CAL
ido 130 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

12 személyre

Ajánlataink