Forrás: Csonka Ilona

Puncsos szelet

Gőz felett összeolvasztjuk a vajat a mézzel, a tojásokkal és a cukorral, majd összegyúrjuk a szódabikarbónával elkevert liszttel. Két cipóba osztjuk. Egyesével vékonyra kinyújtjuk, és 180 fokos sütőben tepsi hátán megsütjük. 4-5 perc alatt sül meg egy lap.

Beáztatjuk a rumba a mazsolát. A töltelékhez szirupot főzünk a cukorból és a vízből. A langyos szirupba rakjuk a puha vajat, a kakaót, a neszkávét. Belekeverjük a meggyet, a diót, a mazsolát az áztatásra használt rummal együtt. Végül jöhet hozzá az elmorzsált piskóta (vagy süteményvég).

A kisült, kihűlt tésztát berakjuk egy tepsibe. Rákenjük a tölteléket. Rányomjuk a felső lapot.

Egy deszka és némi konyhai súly segítéségével pár órára lesúlyozzuk.

A mázhoz átszitáljuk a porcukrot, majd összekeverjük a citromlével és a színezőanyaggal, jó sűrűnek, épp hogy folyónak kell lennie. Ráöntjük a sütemény tetejére. Ha kihűlt és megdermedt, kockákra vágjuk.

TRÜKK

A nagy karácsonyi sütögetésben érdemes minden leeső süteményszélt, kalácsvéget, piskótamaradékot elrakni, akár a fagyasztóba is, mivel remek süteményalap lehetnek, készíthetünk ezekből kókuszgolyót, tekercset, minden olyan receptbe felhasználhatjuk, ahová eredetileg darált kekszet írtak elő.

Zserbópite

Puncstorta Anitól

Puncsos koszorú

kaloria 280 CAL
ido 40 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

12 személyre

Forrás: Csonka Ilona

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.