Előkészítés: 30 perc Sütés: 40 perc
Durvára törjük a mogyorót, száraz serpenyőben megpirítjuk. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájákat összekeverjük az összes többi hozzávalóval, majd beleforgatjuk a fehérjékből vert habot. A piskótánál sűrűbb, épp csak folyós tésztát kell kapnunk. Kibélelünk egy közepes tepsit sütőpapírral, belesimítjuk a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e a közepe. Ha igen, akkor kivesszük, és hagyjuk hűlni 15 percet a tepsiben, majd átemeljük egy rácsra, és ott hagyjuk teljesen kihűlni.
Habot verünk a tejszínből két evőkanál porcukorral és a vaníliás cukorral. A maradék porcukrot belekeverjük a mascarponéba. Hozzáadjuk a csipetnyi reszelt narancshéjat és az evőkanálnyi narancslevet is, jól átkeverjük. Beletöltjük egy sima csőrű habzsákba (vagy egy nejlonzacskóba, amelynek majd levágjuk a hegyét). A kihűlt tésztát kis kockákra vágjuk, és mindegyikre nyomunk egy-egy adag habot. Húsvéti cukor- és/vagy marcipánfigurákkal díszítjük.