Libamell vadasan

Libamell vadasan

A megtisztított vöröshagymát és a zöldségeket felkarikázzuk, majd a babérlevéllel, borókabogyóval, borssal és sóval ízesített kb. 1 liter vízben félpuhára
főzzük. Ezután ízlés szerint ecettel savanyítjuk, majd a páclevet ráöntjük a húsra, és a hűtőben érleljük 1-2 napig. A húst kivesszük a pácléből, lecsepegtetjük, megsózzuk, és megtűzdeljük a csíkokra vágott szalonnával. Ezután kiolajozott tepsibe tesszük, és forró sütőben a saját zsírjában félig megsütjük.
Ezután hozzáadjuk a zöldségeket, aláöntünk 1-2 dl páclevet, és most már puhára pároljuk, végül a zsírjára sütjük.
A húst kivesszük a tepsiből és melegen tartjuk. A zöldségeket megszórjuk a liszttel, kicsit megpirítjuk. Felengedjük a páclével, és további 4-5 percig főzzük. A cukrot egy kisebb edényben megpirítjuk, felengedjük egy kevés vízzel, és a mártáshoz öntjük. Mustárral ízesítjük, végül belekeverjük a tejfölt.
A vadast zsemlegombóccal körítve tálaljuk.

kaloria 560 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink