Felfuttatjuk az elmorzsolt élesztőt a cukorral édesített langyos tejben. Lereszeljük a kihűlt krumplit. Nagy tálba szitáljuk a lisztet, elkeverjük benne a sót, majd hozzárakjuk a krumplit, az olvasztott vajat és a felhabosodott élesztős tejet.
Jól kidolgozzuk; közepesen lágy tésztát kell kapnunk, ha szükséges, kis liszttel vagy vízzel korrigálhatjuk az állagát. a masszából cipót formázunk, tálba rakjuk, letakarjuk egy konyharuhával, és meleg helyen hagyjuk a duplájára kelni. Utána enyhén lisztezett deszkán vastagra nyújtjuk.
A tetejét éles késsel bekockázzuk. Közepes méretű pogácsaszaggatóval kivágjuk. Papírral bélelt vagy kizsírozott sütőlemezre rakjuk. Lekenjük felvert tojással, és hagyjuk még kicsit kelni. Utána 180 fokra előmelegített sütőben pirosra sütjük. Frissen az igazi.