Káposztás pogácsa

Káposztás pogácsa

Lereszeljük a káposztát, összekeverjük 1 evőkanál sóval. Hagyjuk állni egy félórát. Utána kifacsarjuk. Egy lábasban felforrósítjuk a zsírt, rádobjuk a káposztát, és kevergetve megpirítjuk. Adunk hozzá egy-két evőkanál cukrot és egy kis tört borsot is. Összekeverjük az élesztőt egy evőkanál kristálycukorral, egy kis langyos tejjel és 2-3 evőkanál liszttel. Letakarjuk, és langyos helyen hagyjuk felfutni. A többi lisztet egy nagy tálba szitáljuk, a közepébe mélyedést vájunk. Ide öntjük a felhabosodott kovászt, valamint az egyik egész tojást. Adunk hozzá egy evőkanál sót, pici borsot, és közepesen lágy tésztát dagasztunk belőle. Ha kell, mehet hozzá még egy kicsi tej vagy liszt. Cipót formázunk belőle, és meleg helyen letakarva félórát kelesztjük. Utána fél centi vastagra kinyújtjuk, s egyenletesen eloszlatjuk rajta a kihűlt káposztát. Összehajtogatjuk a tésztát, ismét letakarjuk, szobahőmérsékleten kelesztjük. 20-30 percenként újra nyújtjuk és hajtogatjuk, az idő függvényében három-hat alkalommal. Végül centi vastagra nyújtjuk. Késsel bekockázzuk a tetejét. 5-6 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kivágjuk. Papírral borított sütőlemezre sorakoztatjuk, a tetejét lekenjük felvert tojással. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és pirosra sütjük.

kaloria 160 CAL
ido 200 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.