Ligeti epertorta

Ligeti epertorta

A piskótalapot kerek, kapcsos tortaformába helyezem, úgy, hogy a tészta a tortakarikának csak a felét töltse ki. A joghurtot egy mélyebb tálban összekeverem 8 dkg porcukorral. A zselatint kevés meleg vízben feloldom, és hozzáadom az enyhén cukrozott joghurthoz. A tejszínből a
maradék porcukorral kemény habot verek, közben belekeverem a habfixálót.
Az eper kétharmadát megmosom, megtisztítom, szeletekre
vágom, és hozzáadom a joghurtos krémhez. Beleöntöm a felvert tejszín kétharmadát, majd az egészet lazán
összekeverem, hogy a krém szép, márványos maradjon. Ráöntöm a piskótára, és a tetejét gondosan elsimítom.
A maradék tejszínhabbal bevonom a torta tetejét, és eperszemekkel díszítem. A süteményt 4-5 órára a hűtőbe teszem, hogy a krém alaposan megdermedjen.

kaloria 500 CAL
ido 50 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.