Palacsinta
A hozzávalókból a szokásos módon palacsintát készítünk.
Likócsi palacsinta
A zsír felén megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, a
fokhagymát, a darált húst és a lereszelt zöldségeket. Fűszerezzük sóval, őrölt borssal, majoránnával.
A zöldséges hústölteléket a palacsintákba töltjük úgy, hogy a két oldalát visszahajtjuk, majd jó szorosan feltekerjük.
Tálaláskor a kapros mártással leöntjük.
Kapormártás
A mártáshoz a megmosott, felaprózott kapor felét kevés
apróra vágott vöröshagymával a vajon megpirítjuk. Liszttel
meghintjük, húslevessel felengedjük, és simára keverjük.
Ecettel, sóval, cukorral ízesítjük, jól kiforraljuk. Elkeverjük
benne a tejfölt, újra felforraljuk, és átszűrjük. Tálalás előtt
belekeverjük a vágott kapor másik felét, majd a palacsintákra öntve tálaljuk.