Likócsi palacsinta

Palacsinta

A hozzávalókból a szokásos módon palacsintát készítünk.

Likócsi palacsinta

A zsír felén megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, a
fokhagymát, a darált húst és a lereszelt zöldségeket. Fűszerezzük sóval, őrölt borssal, majoránnával.
A zöldséges hústölteléket a palacsintákba töltjük úgy, hogy a két oldalát visszahajtjuk, majd jó szorosan feltekerjük.
Tálaláskor a kapros mártással leöntjük.

Kapormártás

A mártáshoz a megmosott, felaprózott kapor felét kevés
apróra vágott vöröshagymával a vajon megpirítjuk. Liszttel
meghintjük, húslevessel felengedjük, és simára keverjük.
Ecettel, sóval, cukorral ízesítjük, jól kiforraljuk. Elkeverjük
benne a tejfölt, újra felforraljuk, és átszűrjük. Tálalás előtt
belekeverjük a vágott kapor másik felét, majd a palacsintákra öntve tálaljuk.

kaloria 480 CAL
ido 45 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink