Illatos füvekkel sült burgonya és cukkini
A cukkinit megmossuk, végeit levágjuk, és kb. 1 cm vastagságúra felszeleteljük. A megtisztított burgonyát a
cukkinihez hasonlóan felkarikázzuk. Egy serpenyőben felolvasztunk kb. 4 dkg vajat, és világosbarnára pirítunk
benne a finomra vágott mogyoróhagymát meg a zúzott fokhagymát. Felöntjük 1 dl húsalaplével, és 3-4 percig főzzük. Egy magas peremű tűzálló tálat alaposan kivajazunk. A cukkini- és burgonyaszeleteket
váltakozva lerakjuk, úgy, hogy félig fedjék egymást. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk az aprított fűszernövényekkel, és felönjük a maradék húsalaplével. A tetejére kis vajdarabkákat vagdalunk, és megszórjuk a
zsemlemorzsával összekevert reszelt sajttal. Előmelegített sütőben, 200 fokon, 40-45 percig sütjük. Az elkészült
étel kiváló körete valamennyi sültnek, de egytálételként is megállja a helyét.