Illatos húsvéti koszorú
A lisztből, az élesztőből, a cukorból meg a sóból körülbelül 3 dl langyos vízzel egy keverőtálban sima tésztát készítünk. Jól kidolgozzuk, megdagasztjuk,
beszórjuk liszttel, és letakarva egy óra hosszát meleg helyen pihentetjük. Közben megtisztítjuk, felszeleteljük a tojásokat.
A paradicsomot lecsöpögtetjük, majd csíkokra vágjuk. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Még egyszer átgyúrjuk
a tésztát, azután vékonyan belisztezett deszkán körülbelül 20 × 50 cm-es téglalappá nyújtjuk.
Rárakjuk a sonkaszeleteket meg a tojáskarikákat úgy, hogy a tészta szélein üresen hagyunk egy 3-4 cm-es sávot. Rászórjuk a sajtot, a paradicsomcsíkokat, az olajbogyót meg a durvára vágott bazsalikomot, és borssal fűszerezzük. A tészta széleit ráhajtjuk a töltelékre, bekenjük olívaolajjal, és jól rányomkodjuk.
Koszorút formázunk belőle, azután sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük. 15 percig meleg helyen kelesztjük, majd a
sütő középső részében 35-40 percig sütjük.