Illatos szűzpecsenye
A hártyáitól gondosan megtisztított sertésszüzet sózzuk, borsozzuk, pici olajjal megkenjük, és amíg a köretet elkészítjük, hűtőszekrénybe tesszük. A körethez a megtisztított burgonyát és cukkinit lereszeljük, megsózzuk, egy pici fokhagymával, borssal, esetleg szerecsendióval ízesítjük, majd a tojással összedolgozzuk és pihentetjük.
A húst egy kevés zsiradékon, magas hőfokon serpenyőben elősütjük. Utána áttesszük egy tepsibe, mellé rakjuk a megtisztított, cikkekre vágott hagymát
meg a zöldségeket, és 180 fokos sütőben 10 percig sütjük.
Amikor a hús elkészült, felszeleteljük, és a burgonyakörettel meg a gombával tányérra rendezzük. Meglocsoljuk a pecsenyeszafttal, és a vele sült zöldségekből is tálalunk mellé.
Cukkinis burgonyatorony
Közben a burgonyamasszából kanállal kis korongokat formázunk, és forró olajban megsütjük. A cukkinit megtisztítjuk, erős lángon vajon lepirítjuk, sóval, borssal, kakukkfűvel ízesítjük.