Gyümölcskenyér teljes kiőrlésű liszttel

  1. Az aszalt gyümölcsöket kis kockára vágjuk, és egy-két napra beáztatjuk a rumba. A puha vajat nagyon habosra verjük a cukor felével, a vaníliás cukorral és a sóval, aztán egyesével beledolgozzuk a tojások sárgáját. Belereszeljük a citrom héját, és elkeverjük benne a citrom kifacsart levét. Habot verünk a fehérjékből, és közben több picike részletben hozzáadjuk a maradék cukrot. Összekeverjük a kétféle lisztet a darált mandulával és a sütőporral. Végül óvatosan összeforgatjuk a háromféle alapanyagot (tojásos vaj, fehérjehab, liszt). Leszűrjük az aszalt gyümölcsöket, és teljesen megszárítjuk. Utána megforgatjuk egy marék lisztben, és lazán belevegyítjük a tésztába az egészben hagyott mandulával együtt. Kivajazott, kilisztezett őzgerincformába rakjuk, 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Utána mérsékeljük a hőfokot 170 fokra, és még körülbelül 20 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, átsült-e. Ha kész, kivesszük a sütőből, és hagyjuk kicsit hűlni. Rácsra borítjuk, kihűtjük. Végül meghintjük porcukorral, és szeletekre vágva tálaljuk.

Paleo csoki aszalt gyümölcsökkel és diófélékkel

Borókás harcsafilé pirított diós metélttel

kaloria 170 CAL
ido 65 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink