- Az aszalt gyümölcsöket kis kockára vágjuk, és egy-két napra beáztatjuk a rumba. A puha vajat nagyon habosra verjük a cukor felével, a vaníliás cukorral és a sóval, aztán egyesével beledolgozzuk a tojások sárgáját. Belereszeljük a citrom héját, és elkeverjük benne a citrom kifacsart levét. Habot verünk a fehérjékből, és közben több picike részletben hozzáadjuk a maradék cukrot. Összekeverjük a kétféle lisztet a darált mandulával és a sütőporral. Végül óvatosan összeforgatjuk a háromféle alapanyagot (tojásos vaj, fehérjehab, liszt). Leszűrjük az aszalt gyümölcsöket, és teljesen megszárítjuk. Utána megforgatjuk egy marék lisztben, és lazán belevegyítjük a tésztába az egészben hagyott mandulával együtt. Kivajazott, kilisztezett őzgerincformába rakjuk, 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Utána mérsékeljük a hőfokot 170 fokra, és még körülbelül 20 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, átsült-e. Ha kész, kivesszük a sütőből, és hagyjuk kicsit hűlni. Rácsra borítjuk, kihűtjük. Végül meghintjük porcukorral, és szeletekre vágva tálaljuk.
Hozzávalók
4 személyre