Ínyenc leves Móra módra

A parasztsonka kövér részét apró kockákra vágjuk, és a fazék aljában kevergetve kisütjük a zsírját. Erre szórjuk az apróra darabolt vöröshagymát, és üvegesre pároljuk. Rádobjuk a sonka 1 × 1 cm-es kockákra vágott húsos részét.

Kis pirítás után felengedjük vízzel. Köménnyel, babérlevéllel, őrölt borssal ízesítjük, majd a húst félpuhára pároljuk. Ekkor kerül bele az előző nap beáztatott bab, majd később a feldarabolt zöldségféléket is hozzáadjuk. Felöntjük vízzel, megsózzuk, és megfőzzük a levest.

Ha a hozzávalók megpuhultak, 1 dl fehérborral, 1 evőkanál mustárral ízesítjük, majd tejfölös habarással besűrítjük. A tojásból és lisztből sóval és apróra vágott kaporral galuskatésztát keverünk. A levesbe ízlés szerinti galuskákat szaggatunk, majd készre forraljuk. Ízlés szerint citromlével savanyítjuk.

Lazac zöld spárgával

kaloria 490 CAL
ido 80 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink